Košice

Tragédia na ceste: Chodkyňa pri zrážke s autom nemala šancu

Zrážku s autom chodkyňa neprežila. ZDROJ: FB/Polícia Košický kraj

ROŽŇAVA – Včera krátko pred 19. hodinou viedol 56-ročný vodič osobné motorové vozidlo zn. Chrysler po ceste I/16, v smere od mesta Rožňava na obec Drienovec. V tom čase však po riadne označenom priechode pre chodcov pri obci Turňa nad Bodvou, v smere od autobusovej zastávky, na ktorej v tom čase stál autobus medzimestskej dopravy, na náprotivnú stranu cesty I/16, prechádzala 70-ročná chodkyňa. Z doposiaľ presne nezistených príčin však vodič s autom chodkyňu, ktorá na sebe nemala žiadny reflexný prvok, na priechode pre chodcov zachytil. Tá po náraze dopadla na vozovku, žiaľ, pri strete s vozidlom utrpela zranenia, ktoré boli nezlučiteľné so životom a na mieste dopravnej nehody im podľahla. Informuje o tom košická policajná hovorkyňa Lenka Ivanová.

 

“Vodičovi policajti na mieste zadržali vodičský preukaz a zakázali ďalšiu jazdu, zároveň ho podrobili dychovej skúške, jej výsledok však prítomnosť alkoholu v jeho dychu nepotvrdil, na zistenie prítomnosti iných návykových látok mu bol v nemocnici odobratý biologický materiál. To, či bola pod vplyvom alkoholu alebo iných návykových látok nebohá chodkyňa, bude zisťovaná pri nariadenej pitve,” dodáva hovorkyňa.

Počas dokumentovania dopravnej nehody dopravu v tomto úseku riadili policajti a púšťali striedavo v jednom jazdnom pruhu. Vec prevzal vyšetrovateľ odboru kriminálnej polície Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Košiciach okolie, ktorý začal trestné stíhanie pre trestný čin usmrtenia.

Akou mierou k tejto tragédii prispeli jej účastníci a čo bolo jej presnou príčinou, je predmetom ďalšieho vyšetrovania.

Galéria
Zrážku s autom chodkyňa neprežila. ZDROJ: FB/Polícia Košický kraj
Zrážku s autom chodkyňa neprežila. ZDROJ: FB/Polícia Košický kraj
navigate_before
navigate_next