Regióny Prešov Košice

Intenzivistické lôžka pre covidových pacientov sú na Zemplíne stále plné

Ilustračná foto. Zdroj: TASR / AP

HUMENNÉ – Intenzivistické lôžka pre covidových pacientov v štyroch nemocniciach siete Svet zdravia na Zemplíne sú stále plné. Počet hospitalizovaných s ochorením COVID-19 však v porovnaní s uplynulými týždňami mierne poklesol. Pre TASR to uviedla komunikačná špecialistka súkromného poskytovateľa zdravotníckej starostlivosti Jana Fedáková.

 

“V porovnaní s minulým piatkom evidujeme mierny pokles hospitalizácií, intenzivistické lôžka pre covidových pacientov sú však takmer stále naplnené,” informovala s tým, že najviac pacientov naďalej eviduje michalovská, najmenej trebišovská nemocnica.

Spomedzi 56 pacientov s ochorením COVID-19 hospitalizovaných v nemocnici v Michalovciach ich podporu umelej pľúcnej ventilácie (ÚPV) potrebujú siedmi. Voľných lôžok pre týchto pacientov má nemocnica k piatku 25.

Druhý najvyšší počet (46) covidových pacientov hlási nemocnica A. Leňa v Humennom. Obsadenosť covidových lôžok tu oproti minulému týždňu poklesla z 92,5 na 85 percent. Napojenie na ÚPV si tu aktuálne vyžaduje zdravotný stav dvoch pacientov.

Vo vranovskej nemocnici sa počet pacientov hospitalizovaných s ochorením spôsobeným novým koronavírusom oproti minulému týždňu znížil najvýraznejšie, o 16. V zariadení sa k piatku starajú o 41 takýchto pacientov, na ÚPV sú napojení dvaja z nich.

Trebišovská nemocnica, ktorá má kapacitu reprofilizovaných lôžok 95, je aktuálne s covidovými pacientmi vyťažená na 40 percent. Podporu ÚPV tu dostáva päť spomedzi 38 aktuálne hospitalizovaných pacientov.